Unieke samenwerking tussen Laborijn, Djopzz en at.groep!

Unieke samenwerking tussen Laborijn, Djopzz en at.groep!

Samenwerking

LAB32 is een nieuwe detachering tussen Djopzz en Laborijn. De samenwerking heeft als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leuk en divers werk te bieden en verder te ontwikkelen. Djopzz en Laborijn herkennen bij elkaar de gemeenschappelijke waarde om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam te laten participeren in arbeid. Vanuit die gedachte hebben zij de samenwerking gezocht om verschillende doelgroepen in te zetten voor productiewerkzaamheden. Djopzz werkt hierbij samen met haar samenwerkingspartner de at.groep.

Aan de hand van een speciaal ontworpen functiehuis kunnen medewerkers zichzelf specialiseren in beroepsrichtingen of taken. Doordat er binnen LAB32 mensen met verschillende achtergronden werken kan men van elkaar leren en elkaar versterken.

Eric Krabbe, directeur Djopzz: “Wij gaan samen voor het beste resultaat: Een gelukkige medewerker die het beste uit zichzelf naar boven kan halen en, indien mogelijk en gewenst, de stap naar een reguliere werkgever kan maken.”
 

Op zoek naar mogelijkheden

Jeroen Spruit, waarnemend algemeen directeur Laborijn: “Wsw-medewerkers met een dienstverband bij Laborijn, inwoners die vanuit de Participatiewet ontwikkelstappen zetten en specifieke trajecten van at.groep (denk bijvoorbeeld aan UWV-trajecten of arbeidsmatige dagbesteding) kunnen terecht bij LAB32 om arbeidsritme en werknemersvaardigheden op te doen. Het is uniek om met deze mix van verschillende doelgroepen aan één product te werken. Daar zijn we trots op. Op de werkvloer van LAB32 kunnen we de talenten signaleren en gaan wij op zoek gaan naar mogelijkheden. Met de jobcoaches die dagelijks aanwezig zijn op de werkvloer kunnen we direct de juiste ondersteuning bieden.”

Rien Roeleveld, kwartiermaker at.groep vult aan: “Er wordt hierbij per medewerker gekeken naar hun wensen- en (ontwikkel)mogelijkheden. LAB32 biedt werkplekken op maat, waardoor er aan persoonlijke ontwikkeldoelen gewerkt kan worden.”
 

Afwisselend werk

Er worden aan de hand van productielijnen assemblage- en verpakkingswerkzaamheden in opdracht van SES Creative uit Enschede, producent van speelgoed-, knutsel-, en hobbyproducten, uitgevoerd.

Het assortiment van SES Creative bevat meer dan 350 verschillende werkpakketten. LAB32 kan haar medewerkers hierdoor veel afwisselend werk bieden. Eric Krabbe: “Het is extra leuk dat de producten van SES Creative wereldwijd in meer dan 75 landen verkocht worden. Hierdoor kunnen medewerkers hun werkzaamheden ook in andere landen terugzien.”


Laborijn

Laborijn is het sociaal ontwikkel & participatiebedrijf van de gemeente Aalten en Doetinchem en voert o.a. ook de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) voor de gemeenten Montferland en Oude IJsselstreek uit. De bedoeling van Laborijn is om iedere inwoner te helpen aan betaald werk en als dat (nog) niet lukt hem/haar te ondersteunen bij het participeren in de samenleving.Djopzz

Djopzz drijft (onder andere) een uitzendonderneming met een sterke maatschappelijke identiteit. Vanuit een sociale invalshoek tracht Djopzz mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het werkveld te laten terugkeren c.q. hen in het werkveld in te zetten.


at.groep

At.groep ondersteunt vanuit haar productgroep at.werk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om (weer) aan het werk te komen. at.werk bezit samen met Laborijn de expertise om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een juiste wijze te begeleiden en ‘arbeidsfit’ te maken.

Delen