Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vind hier de veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij zijn elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar. 

Telefoon Zwolle: 038-7601180
Telefoon Borne: 0546-200225 
E-mail: info@djopzz.nl

Bezoekadressen:
Zwolle
Burgemeester van Roijensingel 16
8011 CT Zwolle

Borne
Oostermaat 1C
7623 CS Borne

Het vakantiegeld, 8,33% van je brutoloon, wordt ieder jaar in de maand mei uitbetaald. Het is niet mogelijk om het vakantiegeld op andere momenten uit te laten betalen.

Als je bij ons gewerkt hebt en in de maand mei niet meer werkzaam bent dan wordt het vakantiegeld middels een eindafrekening uitbetaald binnen 6 weken nadat je gestopt bent met werken.

Verwacht je een kind? Gefeliciteerd! Je krijgt in de periode rond de bevalling zwangerschaps- en bevallingsverlof. Tijdens dit verlof en na de bevalling ontvang je een zwangerschaps- en bevallingsuitkering. Dit is geregeld in de Wet Arbeid en Zorg (WAZO).

Voor de bevalling krijg je zwangerschapsverlof en een zwangerschapsuitkering. Na de bevalling krijg je bevallingsverlof en een bevallingsuitkering. Djopzz vraagt voor jou de zwangerschaps- en bevallingsuitkering in 1 keer aan.

Je zwangerschap dien je uiterlijk 3 weken voordat je met zwangerschapverlof gaat te melden. Maar meld dit liever eerder. Een zwangerschapsverklaring is nodig om je zwangerschapsverlof en zwangerschapsuitkering aan te vragen. 

Zodra de zwangerschaps- en bevallingsuitkering zijn aangevraagd, krijg je binnen 4 weken een brief over de hoogte van jouw uitkering. Je ontvangt deze brief via Mijn UWV op uwv.nl. Djopzz ontvangt een kopie van deze brief. 

Djopzz betaalt op basis van de gemaakte afspraken per loonperiode (week, maand of 4-wekelijks) het salaris uit, mits we tijdig over de gewerkte uren beschikken. 

De betalingsmomenten voor 2023 kun je terugvinden in dit document: Betalingsmomenten 2023.

De betalingsmomenten voor 2024 kun je terugvinden in dit document: Betalingsmomenten 2024.

Per periode (week, maand of 4-weken) stellen wij jouw loonstrook op. De loonstrook wordt aan het eind van iedere periode digitaal naar je verstuurd.

Op de loonstrook staat vermeld hoe jouw loon is opgebouwd, wat je het lopende jaar al hebt verdiend, welke premies zijn ingehouden en hoeveel reserveringen je hebt opgebouwd. Op de loonstrook staan tevens cumulatieve van opgebouwde reserveringen. Daarnaast vind je er, indien van toepassing, onkostenvergoeding zoals reiskosten.

Wanneer je als gevolg van ziekte niet in staat bent te werken, dien je dit zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk een uur voor aanvang van de werkzaamheden, te melden bij jouw contacpersoon bij de opdrachtgever. Tevens dien jij je vóór 9:00 persoonlijk telefonisch ziek te melden bij Djopzz door te bellen naar telefoonnummer 038-7601180

Ben je weer beter? Meldt dit ook bij de opdrachtgever én bij Djopzz.

In geval van ziekte is er een ziekteverzuimreglement van toepassing. Welk verzuimreglement voor jou van toepassing is, is afhankelijk van de arbeidsovereenkomst die je van Djopzz gekregen hebt. Het verzuimreglement kan je vinden in onze werkwijzer.

Dit is afhankelijk van de arbeidsovereenkomst die je bij Djopzz gekregen hebt. In onze werkwijzer staat beschreven wat er bij je van toepassing is.

Als je vrij wil nemen, dien je dit altijd eerst met jouw opdrachtgever af te stemmen. Vervolgens dien je deze verlofuren zelf aan ons door te geven. Dit kan alleen schriftelijk, bij voorkeur per e-mail naar info@djopzz.nl. Vermeld daarbij het volgende:

  • Reden van het verlof;
  • Hoeveel verlofuren je op wilt nemen;
  • Datum of periode waarin je verlofuren wilt opnemen. 

Vindt hier alle informatie over het opstellen van een curriculum vitae. 

Heb je vragen of extra hulp nodig, neem dan contact met ons op.

Iedereen die in Nederland werkt moet loonbelasting en premies volksverzekeringen betalen. Dat betekent dat er een bepaald percentage van je loon wordt ingehouden; ook wel loonheffing genoemd. Loonheffingskorting is een korting op het bedrag dat je betaalt aan loonheffing.

Let op! Je kan slechts bij één werkgever of uitkeringsinstantie de loonheffingskorting toepassen.

Ontvang je loon of een uitkering van meerdere werkgevers en/of uitkeringsinstanties? Dan doe je er verstandig aan de loonheffingskorting bij die werkgever of uitkeringsinstantie toe te passen waar je het hoogste loon of de hoogste uitkering ontvangt.

Als je bij Djopzz gaat werken dien je bij inschrijving doormiddel van een loonbelastingverklaring aan te geven of wij als werkgever de loonheffingskorting moeten toepassen. 

Als je tijdens jouw dienstverband bij Djopzz een wijziging wilt doorvoeren met betrekking tot de loonheffingskorting, dien je een nieuwe loonbelastingverklaring in te vullen. Dit formulier kan je downloaden van onze website: Loonheffingsformulier.

Let op! Een wijziging gaat altijd in aan het begin van de loonperiode die bij jou van toepassing is (week, maand of 4-weken) en kan niet midden in een loonperiode gewijzigd worden. Vul je wel een datum in midden in de loonperiode dan zal de wijziging pas ingaan met ingang van de nieuwe loonperiode. 

In dit geval gelden de gewone regels over loonbetaling bij ziekte. Dat is voor het coronavirus niet anders. Als je ziek bent, dan is artikel 25 van de ABU-CAO van toepassing. Voor de uitzendkracht met een overeenkomst in fase A met uitzendbeding geldt dat bij ziekte de opdracht, en daarmee de uitzendovereenkomst eindigt. De uitzendkracht is dan uit dienst en heeft recht op een ZW-uitkering. Voor de uitzendkracht met een uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding geldt dat bij ziekte het loon voor de duur van de overeenkomst moet worden doorbetaald. Het 1e jaar 90%, het 2e jaar 80% van het naar tijdsruimte vastgestelde loon.Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.