Djopzz

“Als recruiter bij Djopzz help ik veel Oekraïners aan een baan en daarmee ook aan een toekomst. Ik wil heel graag helpen. Het is meer dan werk.”

Liudmyla Datsiuk

Recruiter Djopzz

“In Oekraïne was ik logistiek manager bij een groot internationaal transportbedrijf."

Wij zijn trots op alle medewerkers die Djopzz in dienst heeft. Iedereen heeft zijn of haar eigen expertise en verhaal, maar sommige verhalen zijn wel heel bijzonder. Neem het verhaal van onze collega Liudmyla (Myla): gevlucht uit Oekraïne en in Nederland kansen gecreëerd en gekregen om een bestaan op te bouwen voor haar zoon en haarzelf. Ze verliest de Oekraïense gemeenschap in Zwolle geen moment uit het oog en heeft als levensdoel: “Mensen aan een baan helpen en hoop geven, zodat ze weer een bestaan kunnen opbouwen.”

Wij zijn heel blij met Myla en staan telkens weer versteld van haar optimisme, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen.

Kansen krijgen

Toen de oorlog begin 2022 uitbrak, werd mijn stad als één van de eerste steden gebombardeerd. Ik ben met mijn zoon naar Polen gevlucht en na een maand konden wij via een vrijwilligersorganisatie doorreizen naar Nederland. Zij zochten een tolk en ik spreek Engels, Pools, Slowaaks en andere talen uit die regio, dus ik kon meteen aan de slag.

Warm welkom

De familie Kruitbosch uit Zwolle heeft mij en mijn zoon liefdevol opgevangen de eerste periode. Zij hielpen mij met het opstellen en versturen van mijn cv. Ik zocht een baan waarin ik de vluchtelingen kon helpen. Niet alleen met voedsel en kleding, maar ook met het vinden van een baan. De taal is een grote barrière voor veel Oekraïners en de meesten spreken geen Engels. Ik wel, dus daar lag mijn focus.

Kansen pakken

Djopzz zag mijn potentie, nodigde me uit voor een gesprek en bood me een baan aan. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. In maart 2022 kwam ik in Nederland en begin mei kon ik al aan de slag bij Djopzz. Ik begon als tolk voor de schoonmaakmedewerkers en volgde een cursus voor intercedent. Nu, een jaar later, heb ik een jaarcontract als fulltime recruiter bij Djopzz. Daar ben ik heel trots op. Ik heb nu de kans nog meer Oekraïners te helpen met het zoeken en vinden van een baan en het geven van perspectief.”

Door personeelstekorten in de schoonmaaksector zijn kwalitatieve medewerkers hard nodig. Djopzz heeft inzicht in talent en kennis van de arbeidsmarkt om deze problematiek aan te pakken. Verbinding is wat ons drijft en het (letterlijk) spreken van de juiste taal is daarin een belangrijk onderdeel.

Vertrouwen

“Ik ben vanaf het nulpunt gestart, Djopzz gaf me de kans en het vertrouwen dat ik het werven een extra dimensie kon geven door mijn talenkennis. Voor het zoeken en vinden van Oekraïense medewerkers is de taal daardoor nu geen barrière meer. Ik ga mee als vertaler tijdens het eerste gesprek bij het bedrijf om de kennismaking met de medewerker te faciliteren. Die aanpak werkt heel erg goed. Nederlandse bedrijven kenden geen medewerkers uit Oekraïne en wisten niet precies wat ze konden verwachten. Maar al snel hadden ze door dat het goede mensen en harde werkers zijn.

Novon was het eerste bedrijf dat via Djopzz Oekraïense schoonmaakmedewerkers in dienst nam. Al snel volgden er meer: Nivo, Asito, Handy Clean, EBS Public Transportation. Ook Landstede, Stockz en Zwolse Theaters hebben Oekraïense medewerkers in dienst.

Verbinden

Ik heb contact met bijna alle Oekraïners in Zwolle, maar ook daarbuiten. Ik houd ze op de hoogte van vacatures en help ze met allerlei andere dingen. Iedereen heeft z’n eigen (oorlogs)verhaal en ik probeer naar iedereen te luisteren en een passende oplossing te bedenken. Daarbij probeer ik niet alleen een baan te vinden voor de mensen, maar ook verbindingen te creëren en mensen iets te geven waar ze blij van worden. Via Djopzz Members geven we al onze relaties en medewerkers de mogelijkheid om een theatervoorstelling, een volleybal- of basketbalwedstrijd bij te wonen. Zoiets geeft ontspanning en draagt bij aan een goede werksfeer.

Toekomstplannen

Mijn doel is om mensen een baan en daarmee weer perspectief te geven. Dit is niet alleen mijn recruitershart dat spreekt, maar ook ik als mens. Het is meer dan mijn werk.

Bij Djopzz blijven we ontwikkelen en doorgroeien en ik vind het heel waardevol om hier onderdeel van uit te maken. Ik heb heel fijne en lieve collega’s. We hebben een echte connectie en we helpen elkaar op allerlei vlakken.

In mijn stad in Oekraïne hoor je het alarm nog steeds de hele dag. Teruggaan is nu nog geen optie, maar ooit, ooit ga ik terug. Misschien zet ik een dependance op van Djopzz die als brug kan fungeren tussen Oekraïne en Nederland. Ik weet nu dat we samen heel veel moois kunnen bereiken.”

Ook werken met Oekraïense medewerkers?
Meer klantverhalen
Bas Wilbers Horecamanager Zwolse theaters
Liudmyla Datsiuk (UA) рекрутер Djopzz
Gea Meijerink Rayonmanager Novon
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.