Novon

“Djopzz zoekt en vindt Oekraïense schoonmaakmedewerkers. Zonder taalbarrière slaan zij de brug naar de juiste de beste mensen.”

Gea Meijerink

Rayonmanager Novon

“Er was een tijd dat we een bestand hadden waarin we de sollicitaties bewaarden die we niet konden plaatsen omdat we genoeg aanbod hadden. Die luxe is definitief voorbij. We zitten te springen om schoonmaakmedewerkers en Djopzz heeft de gouden formule!”

Historie

Het verhaal van Novon begint in 1993 als eigenaar Jacco Vonhof voor zichzelf begint als glazenwasser. Ruim 25 jaar later is Novon Schoonmaakbedrijven uitgegroeid tot een organisatie waar meer dan 2.000 schoonmaakprofessionals in dienst zijn.

Vanuit meerdere vestigingen in Noordoost-Nederland verzorgen zij de schoonmaakwerkzaamheden en specialistische reiniging in diverse sectoren. Novon staat tevens op Prestatieladder Socialer Ondernemen Trede 3.

Zoeken en vinden

Gea Meijerink is rayonmanager bij Novon en verantwoordelijk voor een aantal panden en stuurt de objectleiding aan. Ze verzorgt de planning, het klantcontact en doet het contractbeheer. Ze vertelt: “Het is een uitdagende tijd wat betreft het zoeken en vinden van medewerkers, vooral in de schoonmaak. We hebben hier twee mensen fulltime in dienst voor de werving. Maar alleen met onze eigen recruiters komen we er niet. Het is sowieso al heel moeilijk medewerkers te vinden en zeker als het heel snel moet, dus dan bellen we Djopzz.”

Gouden formule

Novon heeft, naar volle tevredenheid, veel Oekraïners aan het werk. Dat was volgens Gea echt even wennen in het begin. Met name de taalbarrière was een probleem. Gea: “We merkten dat de wil om te werken groot was, maar we moesten elkaar eerst leren begrijpen.

Liudmyla Datsiuk (Myla) is onze contactpersoon vanuit Djopzz. Zij is toen de oorlog uitbrak, naar Nederland gekomen en kon al vrij snel bij Djopzz aan het werk. Als recruiter verzorgt ze nu alle contacten met de Oekraïense schoonmaakmedewerkers. Dat helpt ons écht!

Myla komt altijd mee naar het eerste kennismakingsgesprek met een nieuwe medewerker. Ze heeft een zeer goede band met de mensen, kent ze en de taal is geen barrière. Zij slaat namens Djopzz de brug naar de juiste medewerkers voor ons."

Oplossingsgericht

Gea licht verder toe: “Binnen de kaders van werktijden en wensen van de mensen, doet Djopzz altijd haar uiterste best om iets passends te vinden. We helpen elkaar en dat zorgt voor een goede sfeer, ook onder de medewerkers. Laatst ging een schoonmaakmedewerkster op vakantie en zorgde zelf voor passende vervanging. Prachtig toch? Dat is nou een win-win situatie.”

Maatschappelijk verantwoord

“Op de manier zoals Djopzz het doet kun je meer mensen helpen. Dat past ook bij onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen. We staan op Prestatieladder Trede 3 en met onze overname van schoonmaakbedrijf DeltaCare maakt dit het verhaal heel mooi rond. Ook op kleine schaal proberen we te helpen waar mogelijk: via Myla hebben we een Oekraïens stel aan het werk dat heel graag nog meer wilde werken, maar de afstand was steeds een probleem. Samen hebben we dit opgelost door ze een Novon auto ter beschikking te stellen waar ze nu heel makkelijk heen en weer mee kunnen rijden.”

No-nonsense

Kortom, Gea is blij met Djopzz: “Djopzz is een hele praktische organisatie. Hands-on en je kunt ze altijd bellen. Eerst verzorgden ze de medewerkers voor de schoonmaak van met name vakantieparken, maar nu zijn hier ook scholen en kantoren bijgekomen. Wij maken gebruik van de diensten van meerdere uitzendbureau’s maar nergens is het zo goed geregeld als bij Djopzz.”

Meer weten over het zoeken en vinden van schoonmaakmedewerkers?
Meer klantverhalen
Bas Wilbers Horecamanager Zwolse theaters
Liudmyla Datsiuk (UA) рекрутер Djopzz
Liudmyla Datsiuk Recruiter Djopzz
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.