Klantverhalen

"De werkplaats, met Djopzz als Sponsor, heeft het echt mogelijk gemaakt dat Bovenste Knoopje open weer back on track is!"

Het verhaal van Sjoerd

Zanger bij Bovenste Knoopje Open

Sjoerd van Capelleveen is bandlid en oprichter van de band Bovenste Knoopje Open. De band had het moeilijk in 2022. Zo werd niet alleen hun overvolle agenda met optredens schoongeveegd door de corona maatregelen, maar verliet ook medeoprichter Job de band plotseling. Er volgden onzekere maanden, maar uiteindelijk was de conclusie dat de band graag verder wilde, ook zonder Job. Er moest gewerkt worden aan een aangepaste identiteit, een nieuw repertoire en voorstelling. Zoiets kost veel tijd, energie èn geld: hoe realiseer je dit als alle inkomsten zijn weggevallen?    

De Werkplaats

Tijdens die lastige periode kwam ‘’de Werkplaats’’ bij de band in het vizier. De Werkplaats is een plek waar (theater)makers een broedplaats, podium en productiehuis vinden om hun talenten verder te ontwikkelen en te experimenteren. De Werkplaats is gecreëerd door Zwolse theaters en gesponsord door Djopzz.

Nieuw Begin

De Werkplaats heeft Bovenste Knoopje Open de mogelijkheid gegeven om weer iets te kunnen creëren in alle vrijheid.

De financiële steun zorgde ervoor dat nieuwe ideeën uitgewerkt konden worden. Dankzij De Werkplaats is Bovenste Knoopje Open weer “back on track”! Sjoerd: “We hebben weer een compleet repertoire en een voorstelling die we kunnen leveren. Zo kunnen we eindelijk weer JA tegen klanten zeggen!”

Podcast

Tijdens het verblijf bij De Werkplaats heeft Bovenste knoopje Open een podcast ontwikkeld. In elke aflevering staat een gast centraal en componeert de band er een lied over. Dit proces wordt tijdens de aflevering gevolgd. Op basis van de podcasts heeft de band een nieuwe theatershow gemaakt. “Een theatershow over het belang van intimiteit met onszelf, een ander en de natuur als antwoord op alle sh*t die nu gaande is”. De band hoopt hiermee een gevoel los te maken bij de luisteraars: “We moeten elkaar meer opzoeken en je mag wel wat meer luisteren naar je eigen behoeftes. In plaats van steeds terugvallen in patronen waar je zelf niet gelukkig van wordt”.

De Theatershow is inmiddels in première gegaan bij Zwolse Theaters. De podcast “liftmuziek” is bovendien gratis te beluisteren op alle podcastdiensten.

Meer klantverhalen
Bas Wilbers Horecamanager Zwolse theaters
Liudmyla Datsiuk (UA) рекрутер Djopzz
Liudmyla Datsiuk Recruiter Djopzz
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.