Farwick Groenspecialisten

"Groen is altijd al mijn hobby en passie geweest."

Maurice Jonker

Medewerker Farwick Groenspecialisten

Djopzz heeft intensieve contacten met onderwijsinstellingen om een passende plek te zoeken en vinden voor jongeren met een afstand(je) tot de arbeidsmarkt.

Werkgever

Farwick is een familiebedrijf en ontwerpt, realiseert en onderhoudt alles in de buitenruimte en gebouwen. Naast groenvoorziening en hovenierswerk zijn ze gespecialiseerd in duurzaam vergroenen: gevelgroen, dakgroen en waterberging.

Farwick heeft al een aantal jaren geleden Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Sociaal inclusief ondernemen staat hoog in het vaandel. Een deel van de medewerkers van Farwick heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.

Djopzz zoekt en vindt

Maurice is vanuit het Speciaal Onderwijs via Djopzz bij Farwick terechtgekomen. Djopzz heeft intensieve contacten met onderwijsinstellingen om een passende plek te zoeken en vinden voor jongeren met een afstand(je) tot de arbeidsmarkt.

Maurice: "De meeste leerlingen van mijn school komen in contact met Djopzz. Ik heb zes jaar op school gezeten en daarvan anderhalf jaar stagegelopen bij Farwick. Daarna heeft school Djopzz ingeschakeld. Djopzz denkt mee en komt altijd met een leuke, passende oplossing."

Ik werk met veel plezier

"Sinds twee jaar werk ik in het groenonderhoud, hoofdzakelijk in Almelo. Ik schoffel en hark om het groen netjes te houden. Van het voorjaar tot het najaar zijn we druk bezig. In de herfst hebben we bladcampagne. Bladblazen dus, dat doen we soms wel vier keer. Het hangt er vanaf hoe snel het blad valt.

Het leukst aan mijn werk vind ik dat ik het beter maak. Ik heb echt eer van mijn werk. Hoe tref ik het aan en hoe laat ik het achter. Dat vind ik mooi."

 

Betrokkenheid Djopzz

Djopzz blijft regelmatig in contact met de medewerkers, denkt mee en biedt kansen.

Maurice: "We hebben een vast contactpersoon, Jill. Ze is écht betrokken en komt geregeld langs om te kijken hoe het gaat. Ik heb fijn contact met haar en als ik vragen heb over mijn uren of wat anders, kan ik Jill altijd bellen. En mijn voorman van Farwick natuurlijk."

"Sinds kort hebben we een app en daar vullen we de uren in die we hebben gewerkt. Djopzz heeft ervoor gezorgd dat ik hier werk en dat ik netjes uitbetaald word. Dat vind ik fijn en ik voel me daardoor echt een medewerker van Farwick. We worden als medewerkers overal bij betrokken. Af en toe hebben we een 'Toolbox'-meeting op het hoofdkantoor in Enschede. Daar leer ik veel van. Pas hebben we een barbecue gehad en ter ere van ons 125-jarig jubileum zijn we een dagje weggeweest."

"Ik ben blij dat ik bij Farwick werk via Djopzz."

Meer weten over samenwerken met Djopzz?
Meer klantverhalen
Bas Wilbers Horecamanager Zwolse theaters
Liudmyla Datsiuk (UA) рекрутер Djopzz
Liudmyla Datsiuk Recruiter Djopzz
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.