Farwick Groenspecialisten

“We hebben een lange en duurzame relatie met Djopzz,
ze kennen ons door en door en weten wat we nodig hebben.”

Han Farwick

Directeur Farwick Groenspecialisten

"Djopzz helpt ons niet alleen in onze personeelsvraag, maar faciliteert ook bij subsidie-aanvragen en opleidingen."
Farwick is een familibedrijf en ontwerpt, realiseert en onderhoudt alles in de buitenruimte. Han Farwick maakt deel uit van de vierde generatie.

Groenspecialisten sinds 1898

“We zijn “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” en al 125 jaar gepassioneerd bezig met en in het groen. Elke generatie had andere interesses en bewoog mee met de tijdgeest. We zijn begonnen met een bloemen- en zaadhandel, gevolgd door kassenbouw. Mijn vader was creatief en interesseerde zich meer voor tuinontwerp. In 2010 heb ik het overgenomen en heb bewust gekozen voor verduurzaming en vergroening van de stedelijke omgeving."

Toekomstgericht

Farwick staat voor innovatie en ontwikkeling van het duurzaam vergroenen van de totale buitenruimte en gebouwen. Naast de groenvoorziening en het hovenierswerk zijn ze gespecialiseerd in gevelgroen, dakgroen en waterberging. Duurzaamheid en toekomstgerichtheid staan hoog in het vaandel.

Djopzz is betrokken

“Wij kennen Djopzz via Joep Dikmans, Business Unit Manager Participatie. We gaan al jaren terug! Je mag het met recht een duurzame relatie noemen waarbij wij Joep als heel betrokken ervaren. Vier tot vijf keer per jaar spreek ik Joep en daarnaast zijn er vaste contactmomenten met de projectleider vanuit Djopzz Participatie.”

Participatie en opleiding

Djopzz is verantwoordelijk voor de plaatsing van een aantal jongens met afstand tot de arbeidsmarkt. Han: “Het is een leuke, hechte groep jongens. Een hele trouwe groep.” Farwick heeft al een aantal jaren geleden Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Sociaal inclusief ondernemen staat dan ook hoog in het vaandel. Farwick is een “Hotspot”: een opleidingsbedrijf met gastlessen. “We vinden het belangrijk om kennis over te dragen, maar uiteindelijk gaat het om enthousiasme. Mensen moeten intrinsiek gemotiveerd zijn. Dat is het allerbelangrijkste.”

Djopzz adviseert en begeleidt bij het vinden van opleidingen voor mensen die buiten werken. Vanuit het kaderonderwijs zijn er vaak stagiairs aan het werk en ook vanuit het hoger beroepsonderwijs is er steeds meer interesse voor groen. Han: “Opleidingen zijn daarin heel belangrijk. We proberen de jongens zo veel mogelijk in hun kracht te zetten. Djopzz denkt daarbij oplossingsgericht met ons mee."

Zoeken en vinden

Djopzz voorziet niet alleen in mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar zoeken en vinden ook andere medewerkers, van zij-instromers tot zzp-ers. “Djopzz vraagt heel gericht wat we nodig hebben en organiseert open dagen specifiek voor het groen. Tijdens zo’n dag laten we onszelf zien en hopen dat mensen solliciteren. Djopzz is hierin de drijvende kracht en vergroot actief de zichtbaarheid.”

Seizoensmodel

De groenvoorziening heeft veel te maken met seizoensgebonden werkzaamheden. De drukte begint vanaf april tot de zomer en in het najaar moet alles winterklaar gemaakt worden. In de wintermaanden daarentegen is het relatief rustig. Djopzz pakt dit goed op en plaatst de mensen in die rustige maanden tijdelijk bij andere werkgevers.

Advies bij Subsidie

Farwick schrijft ook in op EMVI (Economisch, Meest Voordelige Inschrijving). Prijs, maar ook het plan van aanpak wordt hier beoordeeld. Djopzz helpt vaak bij de personele en maatschappelijke input. “Dankzij Djopzz kunnen we bij aanbestedingen antwoord geven op de vraag achter de vraag.”

Over de samenwerking

“Djopzz faciliteert duurzaam en op vele vlakken. Op die manier komen de werknemers volledig tot hun recht en voelen zich medewerker van Farwick. Dat is het mooiste wat je kunt bereiken.”

Meer weten over samenwerking met Djopzz? Neem contact op met Joep Dikmans.

Meer weten over Djopzz Participatie?
Meer klantverhalen
Bas Wilbers Horecamanager Zwolse theaters
Liudmyla Datsiuk (UA) рекрутер Djopzz
Liudmyla Datsiuk Recruiter Djopzz
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.