Academiehuis Zwolle

“Innovatie van de arbeidsmarkt in de creatieve economie vraagt om oplossingsgerichtheid en lef; dit is Djopzz op het lijf geschreven.”

Coby Zandbergen

Directeur Het Academiehuis Zwolle

Djopzz speelt al een tijd een rol bij talentontwikkeling in de regio Zwolle.
“Naast payrolling en uitzenden steekt Djopzz haar nek uit bij nieuwe initiatieven die nodig zijn om talent in de regio te behouden” aldus Coby Zandbergen, directeur van Academiehuis de Grote Kerk uit Zwolle. 
Coby is geen onbekende als het gaat om haar rol binnen de topsector Creatieve Industrie en de human capital agenda van de regio.

Talent

“In Regio Zwolle zijn we constant op zoek naar mogelijkheden om iedereen zijn talenten te ontwikkelen én te benutten. ”Dit vraagt om een afstemming tussen de vragen die spelen bij werkgevers en het talent wat (al dan niet latent) aanwezig is in de regio. Zowel bij werkenden, niet werkenden als studenten. “Te vaak zien we dat we op korte termijn niet aan de vraag van werkgevers kunnen voldoen. Terwijl er veel talent is dat niet direct maar wel op termijn door opleiding of een ander traject wel perfect past”. 

Djopzz als partner

Dit vraagt om een oplossing buiten bestaande kaders waarbij we flexibel moeten meebewegen met die vraag en dat aanbod. We gaan op zoek naar waarde gericht creëren en zowel de markt als de makers helpen. En juist dan is het fijn Djopzz als partner aan tafel te hebben. 

Buiten de kaders

Wanneer we vanuit de creatieve economie de koppeling met technology weten te maken kunnen we specialisten in plaats van generalisten toevoegen. Dit vraagt om verder kijken dan je neus lang is, proberen om de specifieke vraag van werkgevers te koppelen aan de vraag die speelt bij studenten, werkenden, niet werkenden en ZZP’ers. Dus niet in vaste constructies en verbanden denken maar in flexibiliteit vanuit beide perspectieven.

Juist bij dit soort vraagstukken omdat de creatieve economie vaak bestaat uit specialisten die graag hun talent inzetten op het juiste moment zodat we samen waarde creëren. Dit sluit aan bij de uitdaging van circulair ondernemen alsook die van het willen van arbeidszekerheid. Ook vernieuwen in een drastisch veranderende markt en het opdoen van relevante werkervaring horen hierbij.

 

Meer weten over payroll bij Djopzz?
Meer klantverhalen
Bas Wilbers Horecamanager Zwolse theaters
Liudmyla Datsiuk (UA) рекрутер Djopzz
Liudmyla Datsiuk Recruiter Djopzz
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.