Bolletje

”Djopzz verzorgt de flexibele inzet van medewerkers voor de speciaal ingerichte productielijn. Zo krijgt iedereen een kans om te werken."

Mardi Westenberg

HR Adviseur Bolletje

“Djopzz ondersteunt ons actief met het vinden, selecteren, begeleiden en ontwikkelen van medewerkers waarvoor een betaalde baan niet vanzelfsprekend is. Zo maken we samen onze doelstelling waar.”

Bolletje B.V. uit Almelo en Djopzz werken sinds 2015 nauw samen voor de inzet van medewerkers uit de doelgroep Banenafspraak.

“Inclusie” is hét woord van deze tijd, maar Bolletje heeft diversiteit al meer dan 155 jaar in haar genen. Voor Bolletje betekent dit dat iedereen de kans moet krijgen om te werken.

Historie

Bolletje B.V. in Almelo kent een lange en rijke geschiedenis. In 1867 begonnen als A. A. Ter Beek B.V. met een bakkerij en winkel in Almelo. In 1954 werd de naam Bolletje bedacht en sindsdien is dit bakkersmerk uitgegroeid tot dé producent en leverancier van broodvervangers, broodspecialiteiten, biscuit/koekjes, zoutjes en seizoensproducten.  

Participatie en Banenafspraak

Mensen met een arbeidsbeperking hebben vaak extra begeleiding nodig of een aangepaste werkplek. De Banenafspraak zorgt voor een baan bij een reguliere werkgever. Het kabinet heeft deze afspraak gemaakt en overlegt over de invulling met de sociale partners. Djopzz faciliteert en ondersteunt Bolletje op een duurzame manier bij de plaatsing van deze medewerkers.

Bolletje heeft ongeveer 500 medewerkers in dienst. De medewerkers uit de Banenafspraak werken op de VAS (Value Added Services) afdeling. Hier worden producten ingepakt en klaargemaakt voor verzending naar de supermarkten. In groepjes van 7 mensen worden de verschillende taken aan deze lijn, een paar keer per dag, gewisseld.

Djopzz biedt oplossingen

De medewerkers werken maximaal 30 maanden op de VAS-afdeling. In die tijd is voldoende werkervaring opgebouwd zodat Djopzz op zoek kan naar een vervolgbaan. Met deze naadloze overgang wordt voorkomen dat mensen (tijdelijk) geen werk meer hebben.

Zoeken en vinden

De samenwerking met Djopzz is flink uitgebreid omdat het ook voor Bolletje steeds lastiger blijkt personeel te werven. Djopzz ondersteunt bij speciale bijeenkomsten waarbij potentiële werknemers duidelijke uitleg krijgen over de samenwerking en de inhoud van de werkzaamheden. Daarnaast krijgen ze een uniek kijkje in de keuken van Bolletje!

Over de samenwerking

Bolletje is erg tevreden over de duurzame samenwerking met Djopzz. “Wij behalen onze participatiedoelen mede omdat Djopzz betrokken is bij alle facetten van werving en plaatsing van mensen met een arbeidsbeperking. Daar zijn we erg tevreden over.”

Ook bij Djopzz is er tevredenheid: “Wat we vooral terugkrijgen is dat de medewerkers het onderling ook heel leuk hebben. De sfeer is prima en iedereen wordt volledig geaccepteerd voor wie ze zijn. Dat geeft enorme voldoening.” aldus Michelle Ebbing, Consulent bij Djopzz Participatie.

Meer weten over Djopzz Participatie?
Meer klantverhalen
Bas Wilbers Horecamanager Zwolse theaters
Liudmyla Datsiuk (UA) рекрутер Djopzz
Liudmyla Datsiuk Recruiter Djopzz
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.