Meestgestelde vragen

Djopzz heeft de meest voorkomende vragen hieronder op een rij gezet. Zo vind je direct je antwoord.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij zijn elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar. 

 

Telefoon Zwolle: 038-7601180
Telfoon Almelo: 0546-200225
 
E-mail: info@djopzz.nl

 

Bezoekadres:
Burgemeester van Roijensingel 16

8011 CT Zwolle

Plesmanweg 9 (verzamelgebouw Matrix)
7602 PD Almelo

 

Als u direct contact met ons wilt opnemen kan dat ook via het contactformulier.

Iedereen die in Nederland werkt moet loonbelasting en premies volksverzekeringen betalen. Dat betekent dat er een bepaald percentage van je loon wordt ingehouden; ook wel loonheffing genoemd. Loonheffingskorting is een korting op het bedrag dat je betaalt aan loonheffing.

 

Let op! Je kan slechts bij één werkgever of uitkeringsinstantie de loonheffingskorting toepassen.

 

Ontvang je loon of een uitkering van meerdere werkgevers en/of uitkeringsinstanties? Dan doe je er verstandig aan de loonheffingskorting bij die werkgever of uitkeringsinstantie toe te passen waar je het hoogste loon of de hoogste uitkering ontvangt.

Als je bij Djopzz gaat werken dien je bij inschrijving op het opgaveformulier of door middel van een loonbelastingverklaring aan te geven of wij als werkgever de loonheffingskorting moeten toepassen. 

Als je tijdens jouw dienstverband bij Djopzz een wijziging wilt doorvoeren met betrekking tot de loonheffingskorting, dien je een nieuwe loonbelastingverklaring in te vullen. Dit formulier kan je downloaden van onze website: Wijzigen loonheffingskorting.

 

Let op! Een wijziging gaat altijd in aan het begin van de loonperiode die bij jou van toepassing is (week, maand of 4-weken) en kan niet midden in een loonperiode gewijzigd worden. Vul je wel een datum in midden in de loonperiode dan zal de wijziging pas ingaan met ingang van de nieuwe loonperiode. 

Djopzz betaalt op basis van de gemaakte afspraken per loonperiode (week, maand of 4-wekelijks) het salaris uit, mits we tijdig over de gewerkte uren beschikken. Krijg je per week betaald, dan wordt het salaris iedere vrijdag uitbetaald.

De betalingsmomenten voor 2020 kun je terugvinden in dit document

Per periode (week, maand of 4-weken) stellen wij jouw loonstrook op. De loonstrook wordt aan het eind van iedere periode digitaal (per e-mail of via e-UUR) naar je verstuurd. Alleen in hoge uitzondering verstrekken wij de loonstroken per post.

Op de loonstrook staat vermeld hoe jouw loon is opgebouwd, wat je het lopende jaar al hebt verdiend, welke premies zijn ingehouden en hoeveel reserveringen je hebt opgebouwd. Op de loonstrook staan tevens cumulatieve van opgebouwde reserveringen. Daarnaast vind je er, indien van toepassing, onkostenvergoeding zoals reiskosten.

Als je een vraag hebt over jouw loonstrook, mag je ons altijd bellen of mailen. Dit kan op telefoonnummer: 038-7601180 of mail naar info@djopzz.nl.

Wanneer je als gevolg van ziekte niet in staat bent te werken, dien je dit zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk een uur voor aanvang van de werkzaamheden, te melden bij jouw contacpersoon bij de opdrachtgever. Tevens dien jij je vóór 9:00 persoonlijk telefonisch ziek te melden bij Djopzz door te bellen naar telefoonnummer 038-7601180. 

Ben je weer beter? Meldt dit ook bij de opdrachtgever én bij Djopzz.

In geval van ziekte is er een ziekteverzuimreglement van toepassing. Welk verzuimreglement voor jou van toepassing is, is afhankelijk van de arbeidsovereenkomst die je van Djopzz gekregen hebt. Het verzuimreglement kan je vinden in onze werkwijzer.

Dit is afhankelijk van de arbeidsovereenkomst die je bij Djopzz gekregen hebt. In onze werkwijzer staat beschreven wat er bij je van toepassing is.

Als je vrij wilt nemen, dien je dit altijd eerst met jouw opdrachtgever af te stemmen. Vervolgens dien je deze verlofuren zelf aan ons door te geven. Dit kan alleen schriftelijk, bij voorkeur per e-mail naar info@djopzz.nl. Vermeld daarbij het volgende:

  • Reden van het verlof;
  • Hoeveel verlofuren je op wilt nemen;
  • Datum of periode waarin je verlofuren wilt opnemen. 

Je bent ziek en dat is erg vervelend. Misschien werk je hierdoor niet of maar gedeeltelijk. De gevolgen voor uw inkomen en re-integratie hangen af van jouw situatie.

 

Als je in dienst bent en ziek wordt, blijft Djopzz in de meeste gevallen (een deel van) jouw loon doorbetalen, eventueel aangevuld door het UWV of zelfs volledig door het UWV.

 

Meld je zo snel mogelijk ziek bij Djopzz. Samen maken we dan afspraken over jouw re-integratie. Soms kan Djopzz voor jou zelfs een Ziektewet-uitkering aanvragen bij UWV. De eerste 2 jaar van jouw ziekte, is Djopzz verplicht om jouw loon door te betalen. Djopzz betaalt je per jaar minstens 70% van jouw loon. In de meeste cao’s staat dat een zieke werknemer 170% van het loon over twee jaar krijgt betaald. Vaak is dit in het eerste jaar 100% en het tweede jaar 70%.

 

Bovenstaande geldt echter niet in het geval van een Arbeidsovereenkomst met uitzendbeding, hier geldt over het algemeen: geen werk, geen loon. Het hangt dus af van het soort arbeidsovereenkomst wat je met Djopzz hebt of je doorbetaald krijgt bij ziekte.

 

Loopt jouw contract af terwijl je nog ziek bent? Dan kun je vanaf dat moment een Ziektewet-uitkering krijgen.

Verwacht je een kind? Gefeliciteerd! Je krijgt in de periode rond de bevalling zwangerschaps- en bevallingsverlof. Tijdens dit verlof en na de bevalling ontvang je een zwangerschaps- en bevallingsuitkering. Dit is geregeld in de Wet Arbeid en Zorg (WAZO).

 

Voor de bevalling krijg je zwangerschapsverlof en een zwangerschapsuitkering. Na de bevalling krijg je bevallingsverlof en een bevallingsuitkering. Djopzz vraagt voor jou de zwangerschaps- en bevallingsuitkering in 1 keer aan.

 

Je zwangerschap dien je uiterlijk 3 weken voordat je met zwangerschapverlof gaat te melden. Maar meld dit liever eerder. Een zwangerschapsverklaring is nodig om je zwangerschapsverlof en zwangerschapsuitkering aan te vragen. 

Djopzz vraagt namens jou de uitkering aan. Om deze uitkering voor je aan te vragen, hebben wij een verklaring nodig met de vermoedelijke bevallingsdatum. Wij vragen de WAZO-uitkering maximaal 4 weken en minimaal 2 weken voor de ingangsdatum van jouw zwangerschapsverlof aan. Vertel daarom op tijd dat je zwanger bent.

 

Zodra de zwangerschaps- en bevallingsuitkering zijn aangevraagd, krijg je binnen 4 weken een brief over de hoogte van jouw uitkering. Je ontvangt deze brief via Mijn UWV op uwv.nl. Djopzz ontvangt een kopie van deze brief. Ook andere brieven over de hoogte en de duur van jouw uitkering vind je op Mijn UWV op uwv.nl

Je bouwt 8% vakantiegeld op over het brutoloon van jouw gewerkte uren.

Het vakantiegeld wordt normaal gesproken ieder jaar in de maand mei uitbetaald. Het is niet mogelijk om het vakantiegeld op andere momenten uit te laten betalen.

Als je bij ons gewerkt hebt en in de maand mei niet meer werkzaam bent dan wordt het vakantiegeld middels een eindafrekening uitbetaald binnen 6 weken nadat je gestopt bent met werken.

Ga naar djopzz.flexportal.eu. Hier kan je een nieuw wachtwoord aanvragen dat vervolgens naar jouw e-mailadres gestuurd wordt.

Jouw wachtwoord kan je wijzigen in e-UUR door in te loggen en naar Profiel te gaan. Aan de linkerkant van het scherm zie je de button wachtwoord wijzigen.

Geef dit in eerste instantie door aan jouw leidinggevende. Hij/zij kan dit eventueel aanpassen en aan ons doorgeven. Blijkt het inderdaad niet te kloppen? Laat jouw leidinggevende dit aan ons doorgeven, alleen dan kunnen wij extra uren uitbetalen.

Wij zijn elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar. 

 

Telefoon Zwolle: 038-7601180
Telfoon Almelo: 0546-200225
 
E-mail: info@djopzz.nl

 

Bezoekadres:
Burgemeester van Roijensingel 16

8011 CT Zwolle

Plesmanweg 9 (verzamelgebouw Matrix)
7602 PD Almelo

 

Als u direct contact met ons wilt opnemen kan dat ook via het contactformulier.

Ga naar djopzz.flexportal.eu. Hier kan je een nieuw wachtwoord aanvragen dat vervolgens naar jouw e-mailadres gestuurd wordt.

Jouw wachtwoord kan je wijzigen in e-UUR door in te loggen en naar Profiel te gaan. Aan de linkerkant van het scherm zie je de button wachtwoord wijzigen.