Anna Bouwman

"Talent zien en zichtbaar maken; dat doen we graag samen met Djopzz."

Anna Bouwman

Het verhaal van Anna Bouwman

Adjunct Directeur Zwolse Theaters

De Werkplaats, dé plek waar regionaal talent een podium krijgt: de makers van de toekomst! “Dat was onze droom”, aldus Anna Bouwman, adjunct-directeur van de Zwolse theaters. “Mede dankzij Djopzz is die droom werkelijkheid geworden. Oké, de hele COVID-19-periode heeft wat roet in het eten gegooid wat betreft het echt fysiek starten en optreden, maar het begin is ondertussen gemaakt.”

Actief meedenken
Dat de samenwerking met Djopzz tot stand kwam was niet zo vreemd. De verloning van flexibele krachten vond al plaats via Djopzz, er was sprake van een partnership. “Toen het idee voorbijkwam om een stap verder te gaan met talentontwikkeling in de creatieve industrie, stond Djopzz meteen klaar om mee te denken”. De absolute kracht van Djopzz is het meedenken en ontwikkelen van concepten. Talent zien en zichtbaar maken sluit aan bij alles waar Djopzz mee bezig is. Voor mensen die minder zichtbaar zijn op de arbeidsmarkt doet Djopzz dat ook al.

Talent
“Hoe mooi is het dat Djopzz deze mogelijkheid aangrijpt om mee te investeren in creatief talent. Dit talent gebruikt de bühne om te laten zien wat het kan.

Wanneer mensen uitgezonden via Djopzz plaatsnemen in de zaal, kunnen zij ervaren hoe dit werkt voor een ander. Naast een bijzondere avond uit natuurlijk”. Binnen De Werkplaats is er ruimte voor het experiment en daarbij hoort ook mislukken: “De artiest wordt uitgedaagd zich kwetsbaar op te stellen en heeft een intieme connectie met het publiek. Je komt als het ware bij de artiest op bezoek, het theater is op dat moment van hen. Dit zorgt vaak voor ontroering en zet het publiek aan het denken”.

Op maat
De match met Djopzz zit dus op meerdere levels: talentontwikkeling, talent zichtbaar maken en een podium bieden. En allemaal op een duurzame manier. “Het talent dat net afgestudeerd is en een volgende stap kan maken bieden wij een traject op maat aan. Dit varieert van 10 weken tot 2 jaar, afhankelijk van wat het talent nodig heeft. Ook daarin lijken Djopzz en de Zwolse theaters op elkaar”.