MVO prestaties zichtbaar maken.

PSO Advies

PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) is hét landelijke keurmerk waarmee werkgevers zich kunnen onderscheiden op het gebied van sociaal ondernemen. Het keurmerk maakt inzichtelijk hoeveel werkgelegenheid jouw bedrijf biedt aan kwetsbare doelgroepen op de arbeidsmarkt. Het keurmerk kan veel voordeel opleveren bij aanbestedingen en helpt je gerichtere keuzes te maken om de bedrijfsprestaties op het gebied van MVO te verbeteren.

Voordelen PSO
Het aanvragen van een PSO-keurmerk kan diverse voordelen hebben voor jouw organisatie, zowel sociaal als economisch. Hieronder slechts enkele van de voordelen.

1. Versterking van uw sociale profiel

Het PSO-keurmerk versterkt de positionering en het sociale profiel van jouw organisatie in de markt. Hierdoor onderscheid je je positief van niet-gecertificeerde organisaties. Je sluit je aan bij een groeiende groep inclusieve werkgevers, afkomstig uit alle branches en overheden.

2. Vrijstelling van Social Return-verplichting

Steeds meer gemeenten, provincies, rijksoverheid en woningbouwcorporaties passen de PSO toe binnen inkoop- en aanbestedingsbeleid. Ze gebruiken het bijvoorbeeld als gunningscriterium of kennen meer punten toe. Ook biedt het keurmerk in veel regio’s geheel of gedeeltelijke vrijstelling van een Social Returnverplichting. De duurzame inspanning wordt hiermee beloond en het biedt hierdoor direct voordeel bij aanbestedingen!

3. Meer omzet

Andere bedrijven met een PSO-erkenning zullen ook steeds selectiever worden in het kiezen van hun toeleveranciers en kiezen dus ook voor inkoop bij andere gecertificeerde bedrijven. Op deze manier kan een PSO-erkenning positief bijdragen aan de bedrijfsomzet.

4. Hulpmiddel bij Inclusief HR

De PSO helpt doelmatig aan de slag te gaan met inclusief werkgeverschap. Met de rekentool bepaal je waar jouw organisatie staat. Hierdoor kan je eenvoudig bepalen welke stappen er  nog gezet moeten worden om doelstellingen te bereiken. Het geeft tevens inzicht in de positie ten opzichte van de eisen van de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten.

Waarom Djopzz inschakelen?
Djopzz is dé expert op het gebied van PSO-advies. Onze adviseurs zijn al betrokken bij de Prestatieladder Socialer Ondernemen vanaf de ontwikkeling en hebben een zeer uitgebreid en divers portfolio opgebouwd in het begeleiden van bedrijven en overheidsinstanties. Wij staan garant voor optimale procesbegeleiding, voor elk type organisatie.

Gecertificeerde PSO-adviseurs
Djopzz is licentiehouder bij PSO-Nederland. Wij hebben consultants in dienst met jarenlange ervaring in het begeleiden en adviseren van bedrijven bij certificeringstrajecten. Onze consultants zijn al betrokken bij de Prestatieladder Socialer Ondernemen vanaf de ontwikkeling van de PSO en hebben een zeer uitgebreid en divers portfolio opgebouwd in het begeleiden van bedrijven en organisaties. Wij staan garant voor optimale procesbegeleiding, voor elk type organisatie. Bianca Hofmeijer is  gecertificeerd PSO-adviseur en Mariska Cubuk is lid van de Commissie van Deskundigen PSO bij TNO.

Onze aanpak
Een PSO-adviseur van Djopzz adviseert, houdt je scherp en zorgt ervoor dat je snel en efficiënt de gestelde doelen bereikt. Wij zorgen er samen voor dat jouw organisatie aan alle PSO-eisen voldoet en de certificering vloeiend verloopt. Wij bieden maatwerktrajecten voor elk type organisatie: van MKB tot multinational. Wij zorgen ervoor dat jouw bedrijf een zo hoog mogelijke score behaalt op de PSO-ladder. Hierdoor haal je maximaal rendement uit jouw investering.

Dit doen wij onder andere door:

  • Uw organisatie mee te nemen in de PSO-normen en het maken van de beste keuzes voor uw bedrijf.
  • Te zorgen voor kennisoverdracht naar uw eigen medewerkers.
  • U te adviseren in de optimale keuze van de te certificeren entiteiten.
  • U te ondersteunen bij de inventarisatie van de benodigde gegevens.
  • Uw bedrijf te adviseren over de wijze waarop u kunt verbeteren ten aanzien van de kwalitatieve eisen.
  • Het uitvoeren van een proefaudit om de bewijslast te checken voorafgaand aan de audit. Dit zorgt ervoor dat u zonder stress de audit ingaat.
  • Samen met u de juiste communicatie- en marketingstrategie te bepalen.
  • Na certificering samen met u te werken aan de voorbereiding op de hercertificering na twee jaar.
  • U te adviseren bij het maken van strategische keuzes om te kunnen groeien op de PSO-ladder.

                                         

Haal meer uit sociaal ondernemerschap met Djopzz!
Neem contact met ons op

Vul uw gegevens in en we proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Ontvang nieuwe vacatures automatisch in je mailbox