Hajo Bijleveld, voorzitter Stichting Topsportteams Zwolle (Landstede) over Innotiq Zwolle

Hajo Bijleveld vertelt graag over de totstandkoming van Innotiq Zwolle. Landstede telt met inbegrip van de afdeling Voortgezet Onderwijs en de contractactiviteiten ca. 30.000 leerlingen. Hajo Bijleveld “ Voor de oprichting van Innotiq Zwolle regelden we alle flex-contracten zelf, deels met tijdelijke benoemingen, deels via diverse uitzendbureaus. Het ging om veel uitzendpartners en ook om veel contracten. De Innotiq propositie is voor ons vele malen goedkoper. We waren dan ook snel overtuigd: we krijgen hetzelfde product en de kosten zijn aanzienlijk minder”

Hajo vervolgt zijn verhaal “Leerlingaantallen fluctueren en dat maakt het vaak lastig om je personeelsbestand optimaal in te richten. Door een samenwerkingsverband aan te gaan met Innotiq bepalen wij voortaan samen hoe de unieke flexibele schil van Landstede eruitziet”. Hajo Bijleveld wil de ideale combinatie benadrukken van zelf grip houden op het personeelsbestand en toch de gewenste noodzakelijke flexibiliteit realiseren. “ Innotiq is tevens als sparringpartner een uitkomst als het gaat om hiaten in de bestaande formatie en de toekomstige personeelsbehoefte. Innotiq Zwolle is dan ook niet meer weg te denken uit onze strategische personeelsplanning”.  Hij vertelt verder “Met Innotiq Zwolle wordt Landstede enorm veel werk uit handen genomen en ook het inhuren van gastdocenten gaat veel makkelijker dan als wij dat zelf allemaal moeten regelen”.

“Ik denk dat een heleboel soortgelijke instellingen de samenwerking van Innotiq zal aanspreken. Geïnteresseerden zou ik zeker adviseren contact op te nemen voor de mogelijkheden over dit unieke concept” voegt Hajo Bijleveld ter afsluiting toe.